Решітки-гриль

Решітки  для гриля

 Зараз можна купити дуже різноманітні за розмірами, формою та призначенням грати для гриля. Найбільш популярними є універсальні подвійні ґрати із нержавіючої сталі середнього розміру з ручками, що мають теплову ізоляцію (переважно дерев'яними). Вони дуже зручні для приготування м'яса, риби, ковбасок, а також овочів та фруктів. Якісні грати для гриля мають спеціальне антипригарне покриття. Якщо ви любите готувати ковбаски або дрібні шматки м'яса – можна вибрати ґрати з густішою сіткою (наприклад при розмірі робочої поверхні 30 x 25 см кількість прутиків з кожного боку має бути не менше 13 за довжиною та 11 за шириною). Для стейків та риби підійде решітка з більш рідкісними лозинами. Є також спеціальні грати для приготування ковбасок та сосисок – їхня форма зазвичай нагадує витягнутий еліпс, а прути вигнуті, створюючи спеціальні осередки для ковбасок. У цих ґратах лише один недолік – інші продукти готувати не дуже зручно. Грати для гриля можуть бути різної форми. Найбільш популярні – прямокутні та круглі решітки. Є також решітки, які можна використовувати як підставку для шампурів – вони обладнані з двох сторін спеціальними ніжками та у розкладеному стані перетворюються на невеликий портативний мангал.